Јавете ни се +86-633-8811598
Испратете ни е-пошта ella@goodgymfitness.com

Предностите на вежбата со гира

2021-11-26

Продолжување на вежбањетеговидолго време може да ги модифицира мускулните линии и да ја зголеми мускулната издржливост. Честото вежбање со гира со голема тежина може да ги направи мускулите силни, да ги зајакне мускулните влакна и да ја зголеми мускулната сила.

Гиратаможе да ги вежба мускулите на горните екстремитети, половината и стомачните мускули. Ако цврсто ја држите гира на задниот дел од вратот кога правите стомачни, можете да го зголемите оптоварувањето на вежбањето на стомачните мускули; Со држење тегови за латерална флексија или ротација може да се вежбаат внатрешните и надворешните коси мускули на абдоменот; Предното кревање на правата рака и страничните рамни кревања за држење тегови можат да ги вежбаат мускулите на рамото и градите.

Гиратаможе да вежба мускули на долните екстремитети. Како што се држење тегови, чучњеви на едната нога, чучњеви и скокање на двете стапала итн.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy