Јавете ни се +86-633-8811598
Испратете ни е-пошта ella@goodgymfitness.com

Што точно е кетлбел

2021-11-19

Kettlebellsимаат долга историја во светот. Бидејќи наликуваат на котел со рачка, тие се наречени kettlebells. Тренингот Kettlebell може да ги мобилизира речиси сите делови од телото да се координираат и да учествуваат во фитнес опремата. Секое движење е вежба од врвот на прстот до врвот на палецот. Кога користите kettlebells за фитнес вежби, можете да правите различни вежби како што се туркање, кревање, кревање, фрлање и сквотирање. Преку вежбање, можете ефикасно да ги зајакнете мускулите на горните екстремитети, трупот и долните екстремитети.
Зошто да се користиkettlebells?
Направете да бидете поконцентрирани
Поконцентрираната состојба, покрај подобрувањето на безбедноста, ќе донесе и подобра ефикасност и резултати на обуката.
Кетлбеловите имаат поголем опсег на движење од тегови и бараат поголема стабилност на телото од тегови.
Употребата на kettlebells ќе го подобри вашиот стисок, што им е потребно на спортистите кои учествуваат во сите видови спортски активности. Поради необичната форма на кетлбелот, неговиот центар на гравитација не е во средината, што го зголемува стисокот на корисникот на kettlebell и јачината на подлактицата. Ова е невозможно да се совпадне со друга опрема и машини со тежина.
Тренингот со kettlebells бара од вас постојано да го предизвикувате вашето чувство за простор, координацијата на рацете и очите и најдоброто време да ги промените вашите движења. Овие вештини може да се користат во различни спортски активности и секојдневни активности.
Со присилување на вашите мускули да поддржат тежокkettlebell, мускулите што ќе ги разбудите се длабоките мускули, мускулите кои не можат да се вежбаат со машината и мускулите за кои вие сте одговорни за стабилизирање и поддршка на телото. Тоа се вистински употребливи сили.
Методот за вежбање kettlebell ви овозможува да ги добиете истите вештини и обука за сила за двете раце. За разлика од многу машински тренинзи и тренинзи со шипка, вашата посилна рака обично доминира во целиот тренажен процес, додека послабата рака често не добива можност да вежба.

Користење наkettlebellsза обука може да вежба сила, флексибилност и кардиопулмонална функција во исто време. Тренингот Kettlebell може успешно да ги тренира сите физиолошки карактеристики што ги бараат спортистите во боречки вештини, што обично не се постигнува со други методи на тренирање.

Weightlifting Kettlebells


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy